Messinki kiillotettu

Messingin puhdistus ja kiillotus

Vanhan asunnon kunnostus tuo välillä vastaan myös vanhoja kaappeja varsinkin kun kyseessä on 60 – 70 luvulla rakennettu kerrostalo asunto. Tällä kertaa kohdalle osui alkuperäisesti kalustettu keittiö kaappeineen. Vaihtoehtona on purkaa vanhat keittökaapit pois ja laittaa uusi keittiö tilalle tai kunnostaa vanha. Tässä tapauksessa asunnon keittiön korkeus on normaalia korkeampi. Vanhat yläkeittiökaapit ovat 120 cm korkeat. Rungot ja ovet kannatta päivittää maalilla. Messinkiset vetimet saa uuden veroiseksi puhdistamalla ja kiillottamalla.

Puhdistus vaihtoehtoja on monia, pääasia on lopputulos. Vaihtoehtona on esimerkiksi sitruuna ja suola yhdistelmä, ketsuppi tai tässä tapauksessa lämmin vesi ja etikka. Etikka sen vuoksi, että sitä sattui jo kotitaloudesta löytymään valmiina.

Sekoitussuhde löytyy kokeilemalla. Lähdin tee se itse – miehenä alkuun seossuhde n. 5 dl vettä ja kaksi korkillista etikkaa.

Messinki puhdistamaton
Puhdistamaton messinkivedin.

Ensimmäiset messinkivetimet seokseen n. 1/2 tunniksi.

Messinki etikkavedessä
Messinki etikkavedessä

Tämän jälkeen kevyt hankaus kankaalla ja lopputulos on hyvä. Toiseen vetimeen jäi hiukan tummaa, mutta tätä en lähtenyt sen suuremmin hankaamaan, sillä se jää kaapin puuosan sisään.

Messinki kiillotettu
Messinki kiillotettu

Seuraavaksi olikin aika laittaa kaikki vetimet likoamaan etikkaseokseen ja kiillottaa ne.

Messinki loput vedessä
Loput vetimet etikkavedessä

Aikaa puhdistus ja kiillotus vei hieman yli tunnin. Kiiltävä messinki näyttää hyvältä taas useamman vuoden. Aikaa ja rahaa säästyi reilusti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *