Valolista

Keittön valolistan sähköjohtojen piilotus kuumaliimalla

Keittiön yläkaappien alapuolelle tulevat valolistat ja niiden johdotus saattaa vaikuttaa hankalalta varsinkin silloin kun keittiö on ikean ja kokoaminen tehdään itse.

Ikean Trädefri valolistat ovat suunniteltu siten, että johdotus tehdään jokaisen kaapin kohdalta kaapiston taakse johtokourua käyttäne. Tämä tapa saattaa aiheuttaa vaikeuksia, sillä jokaisen kaapin kanssa tarvii johtoja säätää vaikka valojen asentamisen voisi hyvin jättää koko rakennusprojektin loppuun.

Valolistan johtokouru

Itselleni tuli neljä kaappia vierekkäin yhdelle seinälle. Tämä tarkoittaa sitä, että kuumaliimattavaa tuli useampi johto. Johdot ovat onneksi sen verran ohuita, että ne mahtuvat rinnakkain levyn alapuolelle ja silti ne jäävät peittoon edestä katsottuna.

Valolista pari johtoa rinnakkain

Valmis asennus edestä hiukan alhaalta kuvattuna. Johdotus jää hyvin piiloon ja asennuksessa meni noin 10 minuuttia ilman kourujen ruuvaamista. Ainoastaan kuumaliimaa käyttäen.

Valmis asennus

Oikealla näkyy vielä kuivauskaapin alle laitettu valolista. Ikean keittiössä on se hyvä puoli, että kuivauskaapin alle tulee hiukan uunipellin näköinen pelti (ei kuvassa). Tämä pelti suojaa veden tippumisen valolistaan jolloin myös kuivauskaapin alle on helppo asentaa valolista ja lavuarin kohdalla on myös valaistus tarjolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *