Shelly 1L

Shelly 1L kotiautomaation helppokäyttöinen pikkuihme

Shelly 1L on tehokas ja kompakti Wifi-rele, joka on suunniteltu helpottamaan kodin automaatiota. Se on erittäin helppo asentaa. Laite tukee useita eri käyttöjärjestelmiä, kuten iOS:ta ja Androidia, joten voit käyttää sitä minkä tahansa älypuhelimen tai tabletin kanssa.

Shelly 1L sisältää kaksi lähtöä, jotka voivat ohjata esimerkiksi valaistusta tai lämmitystä. Rele on myös ohjelmoitavissa ajastettuihin toimintoihin tai reagoimaan muihin laitteisiin, kuten langattomiin antureihin tai älypuhelimiin. Tämä tekee siitä erittäin monipuolisen ja käyttökelpoisen ratkaisun kodin automaatioon.

Shelly 1L:n energiatehokkuus on myös huomionarvoinen, sillä se käyttää vain 0,5 wattia tehonkulutuksessa valmiustilassa ja 1,2 wattia toiminnassa. Se on myös suojattu ylikuumenemiselta ja ylikuormituksilta, joten se on turvallinen ja luotettava valinta kodin automaatioon.

Shelly 1L:n monipuolisuus ja helppokäyttöisyys tekevät siitä erittäin suositun vaihtoehdon kodin automaatioon. Se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi valaistuksen ohjaukseen tai lämmityksen säätelyyn. Voit myös käyttää Shelly 1L:ää sähkölaitteiden kytkemiseen ja katkaisemiseen ajastetusti tai muita kodin automaatiotarpeita varten.

Monet käyttäjät ovat hyödyntäneet Shelly 1L:ää, ja esimerkkejä tällaisista käyttötavoista ovat seuraavat:

  1. Valaistuksen ohjaus: Voit ohjata valaistusta esimerkiksi ajastetusti tai reagoimaan valoisuustasoon. Voit myös määrittää, että valaistus syttyy automaattisesti, kun astut kotiin tai sammuu, kun lähdet pois Tämä tekee valaistuksen käytöstä mukavampaa ja säästää energiaa.
  2. Lämmityksen säätely: Voit ohjata lämmitystä esimerkiksi ajastetusti tai reagoimaan ulkolämpötilaan. Voit myös määrittää, että lämmitys esim ilmalämpöpumppu kytkeytyy määrättyyn tasoon, kun astut kotiin tai sammuu, kun lähdet pois. Tämä tekee lämmityksen käytöstä mukavampaa ja säästää energiaa.
  3. Sähkölaitteiden kytkeminen ja katkaiseminen ajastetusti: Voit määrittää sähkölaitteiden kytkeytyvän päälle tai pois päältä ajastetusti.

Suurin käyttökohde suomessa on valaistus. Shelly 1L ei tarvitse neutraalia johtoa mikä helpottaa valokytkimen automatisoinnissa.

Shelly 1L

Suomessa käytetään paljon LED valoja. Jos LED valo vilkkuu Shellyn ollessa käytössä sinun tarvitsee lisätä Bypass, jotta laitteen perässä on tarpeeksi kuormaa.

Shelly 1L käyttö Home Assistantin kanssa.

Home Assistant on avoimen lähdekoodin kotiautomaatiojärjestelmä, jonka avulla voit hallita ja automatisoida erilaisia laitteita ja palveluita kodissasi. Se tarjoaa monipuolisen käyttöliittymän, jonka avulla voit tarkkailla ja hallita laitteita reaaliajassa.

Shelly 1L on täysin yhteensopiva Home Assistantin kanssa, joten voit integroida sen helposti osaksi järjestelmää. Tämä tarkoittaa, että voit ohjelmoida Shelly 1L:n toimintoja Home Assistantin avulla ja tarkkailla sen toimintaa reaaliajassa järjestelmän käyttöliittymästä.

Esimerkkejä siitä, miten Shelly 1L voi toimia yhdessä Home Assistantin kanssa, ovat esimerkiksi seuraavat:

  1. Voit määrittää, että valaistus syttyy tai sammuu kun joku toinen laite kytkeytyy päälle.
  2. Voit myös määrittää, että valaistus sammuu esim 10 minuutin jälkeen vessassa.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten Shelly 1L ja Home Assistant voivat toimia yhdessä.

2 thoughts on “Shelly 1L kotiautomaation helppokäyttöinen pikkuihme

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *