Olutlasi tipaton tammikuu

Tipaton tammikuu 2023 hyödyt

Tipaton tammikuu tuo jokaisen suomalaisen juopon ja alkoholistin pelastava kuukausi on taas täällä.

Historia

Tipattomaan tammikuuhun löytyy viittaus jo 1940-luvulta, jolloin idean takana oli Propaganda-Aseveljet ry . Google löytää viittauksen tipattomaan tammikuuhun ensimmäisen kerran 28.9.1997 jolloin Pasin promosivu mainitsee asiasta. Tämän jälkeen tipaton tammikuu on muodostunut hiljalleen nousevammissa määrin tietoisuuteen 2000 luvulla ja on nykypäivää joka vuosi otsikoissa kun tammikuu lähenee tai tammikuu on meneillään.

Tipattoman tammikuun hyödyistä on listattuna useamman vuoden kohdalta paljon asioita. Tässä vuosien varrelta koottuna kaikki hyödyt samaan listaan.

  1. Unen laatu paranee
  2. Laihdut
  3. Säästät rahaa
  4. Maksa palautuu
  5. Mieliala paranee
  6. Seksihalut paranevat
  7. Iho paranee

Unen laatu paranee

Alkoholi nostaa elimistön stressitasoa. Moni omistaa nykyään älykellon tai älysormuksen joka tarkkailee unen laatua. Kun katsoo unen laatua alkoholin käytön jälkeisen illan jälkeen niin se ei ole palauttavaa unta. Syvä uni on lyhyttä ja palautuminen on huonoa.

Laihdut

Alkoholissa on paljon kaloreita ja juomalla vähemmän saat vähemmän kaloreita jolloin painon hallinta on helpompaa. Jos kompensoit karkilla, limsalla ja rasvaisilla ruoilla alkoholin puutteen niin tämä ei toimi. Nyt voit testata johtuuko se vatsan kumpu juomisesta vai ruoasta ja herkuista. Yksi muuttuja pois ja olet kauempana suomalaisten keskivartalolihavuus trendistä.

Säästät rahaa

Alkoholiin käytetty raha vapautuu muuhun käyttöön. Tammikuussa kannattaa säästää rahat, sillä alkuvuodesta tulevat yleensä suurimmat laskut ja voit tuhlata rahat näihin.

Maksa palautuu

Maksa polttaa alkoholia ja tammikuussa voit antaa maksan palautua hiukan. 4 viikkoa palautumisaikaa tekee maksalle hyvää jolloin GT-pitoisuus palaa lähes normaalille tasolle jos sen nousun on ollut vain alkoholista johtuvaa.

Mieliala paranee

Aivot eivät ole koko ajan tiltissä ja morkkis ei paina mieltä ryyppyiltojen jälkeen. Alkoholi vaikuttaa ihmisiin eri lailla joku voi olla agressiivinen ja arvaamaton, toinen voi olla halailija. Tipattoman tammikuun aikana voit testata minkälaista vaikutusta sinulle on kun et ole turruttanut mieltäsi alkoholilla.

Seksihalut paranevat

Krapulaseksi on monella mielessä, mutta vaihtoehtoisesti voi koittaa josko irtoaisi muuten.

Iho paranee

Alkoholin käyttö vaikuttaa ihon kosteuteen ja vaikuttaa pintaverisuonien laajentumiseen. Alkoholin pääasiallinen hajoamistuote asetaldehydi laajentaa ihon pintaverisuonia, mikä saa aikaan kasvojen punoitusta Oletko nähnyt ne kaupan kassajonossa alkoholia ostavat punertavanaamaiset ihmiset jotka piilottelevat ostetun muovikassin alle juomansa. Oletko se sinä? Ei se juomien piilottelu piilota naaman punaisuutta ellei siinä ole isoa määrää pakkelia.

Olutlasi tipaton tammikuu
Tipaton tammikuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *