Cordyceps

Mushroom gummies eli sienikarkki tai sieniuute

Kun kuulet syötävistä sienistä, mukaan lukien purukumit, ensimmäisenä tulee mieleen ”taikasienet”, psykedeelit, THC, CBD tai kannabis. Tämä on kuitenkin väärä ajattelutapa.

Kun ajattelet sieniruokia mieleesi tulisi täyttyä ajatuksia terveydestä, selkeydestä ja mukavuudesta. Miksi? Sienet ovat yksi maailman tehokkaimmista funktionaalisista aineista. Ja kun ne ovat kiinteämmässä muodossa, ne ovat helpommin saatavilla ja kätevämpiä monille ihmisille, jotka voivat hyödyntää sienten etuja esimerkiksi ravintolisänä.

Mushroom gummies ovat uusin tuote ravinto- ja ravintolisämaailmassa. Sieniuutekumi on pureskeltava sienilisä, joka on valmistettu vegaanisesta pektiinipohjasta (toisin kuin ei-vegaanisesta gelatiinipohjasta), johon on sekoitettu sieniuutteita ja orgaanisia makulisäaineita. Useimmat kummit ovat hauskoja hedelmäisiä makuja (usein sitruunahaposta), mikä tekee päivittäisten sienten ottamisesta yhtä helppoa ja maukasta kuin vitamiinien nauttiminen. Jos pidät vadelman makuisista makeisista tai muista hedelmäisistä mauista, tulet rakastamaan sienikumia. Sienikumimi ovat 100 % vegaanisia luomutuotteita ja gluteenittomia.

Sieniuutteen yleisimmät käyttötarpeet ovat

Henkinen selkeys ja nootrooppinen tuki

Tarvitsetko apua sumun leikkaamiseen keskittyäksesi? Ihmiset kuvailevat sieniä usein ”aivoravinnoksi”. Miksi? Koska ne voivat tukea verenkiertoa, myös aivoissa. Tämä johtaa kirkkaampaan oloon ja keskittymiseen.

”Nootropics” on vain hieno tapa sanoa, että se muuten tukee optimaalista aivojen toimintaa. Monet ihmiset uskovat, että nootrooppiset aineet voivat auttaa edistämään luovuutta, energiaa ja selkeyttä.

Energiatasot ja elinvoimaisuus

Monet sienissä olevista hivenravinteista voivat edistää terveellistä energiatasoa. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että cordyceps sisältää yhdisteitä, kuten kordysepiiniä ja adenosiinia, joilla on ratkaiseva rooli adenosiinitrifosfaatin (ATP) tuotannossa – eli energian tuotannossa solutasolla.

Adaptogeenit

Toinen hieno sana, kuten nootrooppisten kohdalla, ”adaptogeeni” on vain uusi tapa sanoa, että kasvit ja sienet auttavat tukemaan kehon homeostaasia. Kaiken kaikkiaan monet sienet tukevat satunnaista kiihtyneisyyttä ja henkistä jännitystä vastaan. Pitkällä aikavälillä tämä auttaa kehoa sopeutumaan paremmin satunnaisiin tilanteisiin, jotka voivat aiheuttaa huolta tai hermostuneisuutta, kuten kun appivanhemmat kysyvät sinulta palkkaasi. Adaptogeeniset sienet auttavat sinua toimimaan paremmin mielen ja kehon tukena – siksi niitä kutsutaan ”toiminnallisiksi” sieniksi.

Rauhoittava

Nykyajan elämän vauhti ja paineet voivat olla haitallisia mielialallemme, ihmissuhteillemme ja työelämällemme. Monet sienet voivat edistää rauhallisuutta ja auttaa torjumaan 2000-luvun vaatimuksia. Reishi ja Chaga ovat kaksi parasta tässä kategoriassa tukemaan stressin lievitystä.

Immuunituki

Useimmissa sienissä on beetaglukaania, jotka voivat auttaa edistämään tervettä immuunijärjestelmää. Beetaglukaaneilla on myös tärkeä rooli solujen toiminnassa ja solujen vaihdossa.

Millaiset sieniuutteet sopivat parhaiten tarpeisiini?

Kun tulee valita sieniuute, kannattaa verrata siihen sopivia lajikkeita. Huomaat, että joissakin kumeissa on vain yksi sienityyppi, kun taas toisissa on sekoitus, joka toimii hyvin yhdessä.

Reishi

Reishi

Reishi-sieni on arvostettu kiinalaisessa herbalismissa elinvoiman, pitkäikäisyyden ja immuunijärjestelmän vasteen tukena. Se voi myös tukea yleistä rauhallisuuden tunnetta samalla kun se vahvistaa puolustustasi ympäristön muutoksia ja vuodenaikojen vaihteluita vastaan.

Osta

Cordyceps

Cordycepsia käytetään usein tasapainottamaan Reishiä mukavana kohteliaisuutena. Tämä sieni voi myös auttaa kehoa reagoimaan satunnaiseen stressiin.

Osta

Chaga

Tämä megasieni auttaa edistämään tervettä immuunijärjestelmää.

Osta

Leijonan harja Lion’s Mane

Leijonan harjasieni on kuin feng shui aivoille. Se auttaa tukemaan satunnaista stressiä ja edistämään positiivista mielialaa, sytyttämään keskittymiskykyä ja tukemaan suoliston terveyttä.

Osta

Maitake

Maitake saa sinut liikkeelle. Tämän sienen nimi tarkoittaa ”tanssia”, ja on helppo ymmärtää miksi. Tämä sieni on adaptogeeni, joka voi tukea positiivista mielialaa ja pitää solusi tanssimassa hyvinvoinnin kanssa.

Osta

Shiitake

Nämä kulinaariset suosikit löytyvät ruoista kaikkialla Yhdysvalloissa. Sen lisäksi, että shiitake-sienet ovat arvostettuja maustaan, ne edistävät myös sydämen terveyttä.

Osta

Kuinka monta sieniuutetta kannattaa ottaa?

Monet ihmiset nauttivat päivittäisestä sienirutiinista pitkäaikaisen hyvinvoinnin saavuttamiseksi, kun taas toiset ottavat sienilisiä tarpeen mukaan. Riippuen sekoituksesta, tehosta ja yksilöllisistä tarpeistasi, haluat todennäköisesti aloittaa yhdellä ja lisätä hitaasti vastauksesi perusteella.

Milloin minun pitäisi ottaa sieniuutetta?

Kun otat sieniuutetta, riippuu siitä, mitä sienisekoitusta otat. Jos sekoituksesi tukee energiaa, et todennäköisesti halua ottaa sitä ennen nukkumaanmenoa. Päinvastoin pätee sieniuute, jotka on suunniteltu auttamaan sinua rentoutumaan ja viilentämään.

Mistä saan tilattua helposti tuotteita?

Amazonin kautta voi helposti tilata tuotteita. Samalla tuet myös blogin sisällöntuotantoa käyttämällä sivuston linkkejä ostoksiisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *