ABC mobiili

ABC lataus mobiilisovelluksella on halvempaa kuin Tesla Superchargerilla

ABC-mobiili on tuonut sovellukseen sähköautojen latauksen ja toteutus on mielestäni todella hyvin tehty. Tällä hetkellä 2022 vuoden alussa sähköauton latauspaikkoja löytyy n. 50 eri ABC huoltoasemalta ja Prismasta. Sovelluksesta voi katsoa tarjolla olevat latausasemat ja niiden reaaliaikaiset latauspiste hinnat, tarjolla olevat latustyypit CCS, CHAdeMO ja Type 2 ja ovatko ne tällä hetkellä käytössä vai ei.

Lähdin perheen kanssa lapin reissulle viikkoa ennen joulua Tampereelta ja kohteena oli Salla. Pelkillä ABC latauspisteillä ei olisi matkanteko vielä onnistunut, mutta matkan varrella olevat Tesla Superchargerit täydensivät matkaa. Kertaakaan ei tarvinnut auton latautumista odotella matkan jatkamisen suhteen vaan perhettä sai odottaa, sillä matkanvarrella tarvitsee käydä syömässä ja wc:ssä kun lasten kanssa liikutaan.

Testailin sovellusta matkan aikana ja tämän vuoksi kuvakaappaukset sovelluksesta ovat välillä eri paikoista kun aina ei muistanut niitä napsia kun oli asemalla.

ABC-latauspisteet sovelluksessa

Sovellus näyttää nykyhetken mukaisesti lähimmät latauspisteet ja niiden etäisyydet nykyiseen sijaintiisii nähden.

ABC latauspiste näkymä
ABC latauspiste näkymä

Vapaiden latauspaikkojen ja hintojen tarkistaminen

Voit tarkistaa vapaiden latauspaikkojen tilanteen ja hinnat vaikka et olekaan latausasemalla painamalla näytä latauspisteet -nappia.

ABC-latausaseman valinta
ABC latausaseman valinta
ABC-latauspisteet ja hinnat
ABC latauspistokkeiden tila- ja hintanäkymä

Latauksen aloittaminen

Latausksen aloittaminen on helppoa. Valitse sopiva latauspiste ja laita töpseli kiinni. Sovellus näyttää sinisellä värillä minkä latauspisteen kaapeli on kiinni. Klikkaa sinistä Kaapeli kiinni -painiketta, jos sinulla on useampi luottokortti kiinni ABC-mobiilissa voit valita miltä luottokortilta veloitus otetaan. Tämän jälkeen paina Aloita lataus -painiketta.

ABC latauspisteen valinta
ABC latauspisteen valinta
ABC latauspisteen maksutapa ja käynnistys
ABC latauspisteen maksutapa ja käynnistys
ABC lataus käynnistyy
ABC lataus käynnistyy

Latauksen seuraaminen

Kun lataus on käynnissä voit seurata sovelluksesta latausnopeutta ja lataukseen kuinka paljon se maksaa. Jos hinta ja kilowatit näyttävät nollaa niin lataus on ilmaista. Tämä kävi itselläni ensimmäistä kertaa ja olin hetken ymmälläni, että alkoiko lataus vai ei. Katsoin kuitenkin auton sovelluksesta, että lataus oli käynnissä joten tällä kertaa tuli ilmainen latauskerta. Normaalisti lataukset eivät ole ABC:lla ilmaisia joten silloin näkyy hinta, latausmäärä ja latauksen kesto.

ABC lataus ilmainen
ABC lataus ilmainen
ABC lataus maksullinen
ABC lataus maksullinen

Latauksen lopettaminen ja kuitti

Latauksen lopettaminen onnistuu suoraan ABC mobiili sovelluksesta tai voit lopettaa lataamisen esimerkiksi autosi näytöltä tai autosi sovelluksesta. Lataamisen jälkeen saat sähköisen kuitin josta voit tarkistaa vielä tiedot.

ABC lataus lopetus
ABC lataus lopetus
ABC lataus lopettaa
ABC lataus lopettaa
ABC lataus kuitti
ABC lataus kuitti

ABC lataus vs Tesla Supercharger

Tällä hetkellä ABC hinnoittelut on selkeä. Peruslataus ja teholataus joihin lasketaan Type 2 max 22 kW ja CHAdeMO max 50 kW maksavat 20 senttiä kilowatti ja suurteholataus, joka on CCS max 150 kw maksaa 25 senttiä kilowatti. Tesla Superchargerilla hinnat vaihtelevat 34 – 36 senttiä kilowatti riippuen ajasta ja ruuhkasta. ABC lataus on noin 24 prosenttia halvempaa kuin Superchargerilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *